خرمای ربی استاندارد ایران

خرمای ربی استاندارد ایران

در این مقاله قصد داریم شما را با مهمترین معیارهای خرمای ربی استاندارد تولید شده در ایران آشنا سازیم. هر یک از این موارد به صورت نسبی و برخی دیگر مطلق در نظر گرفته شده اند. مثلا می توان به اندازه خرمای ربی استاندارد براساس تعداد در کیلو اشاره کرد. بر همین اساس می توان ویژگی های خرما ربی صادراتی استاندارد را لحاظ کرد.

خرما ربی استاندارد ایران

لزوم استاندارد خرما تولید شده در ایران

اگر دقت کرده باشید، همه ی حکومت ها نسبت به آحاد جامعه ی خود و دنیا تعهدات و مسئولیت هایی را به دنبال دارند. مثلا می توان به حفظ بهداشت و سلامت جامعه اشاره کرد. در همین کشور خورمان می توان به سازمان هایی در خصوص رعایت حقوق مصرف کنندگان اشاره نمود.
بر همین اساس، کالاهایی که در هر کشور تولید می گردد برای آن که مناسب مصرف کننده باشد، باید چارچوب هایی را رعایت کرده باشند. یا می توان گفت دارای استانداردهای تعریف شده و مشخصی باشند.
در خصوص کالاها و محصولاتی که در ایران تولید می شوند نیز این موضوع صدق می کند. علی الخصوص محصولات باغی و انواع خرمای ایران. از مهمترین این ارقام می توان به انواع خرمای ربی، مضافتی، کلوته، پیارم، شاهانی و … اشاره کرد.
این ارقام محصولات باغی بوده و مشخصات خاص خود را دارند. یعنی خرما مثل بیسکوئیت نیست که تولید کارخانه ای بوده و از طعم، رنگ، اندازه و … یکسانی برخوردار باشد. به عبارت دیگر، زمانی که شکوفه های نخل تبدیل به میوه می شوند تا به دست ما برسند در یک بازه ی زمانی چند ماه این فرآیند رخ می دهد.
عواملی همچون شرایط آب و هوایی، میزان نور و تابش خورشید به نخیلات، رسیدگی کشاورز به باغ خود، میزان استفاده از کودهای مختلف، جمع آوری و سورتینگ و تولید محصول نهایی باعث می شود تا نتیجه ی یک نخلستان با نخلستان کناری خود تا حدودی متفاوت باشد.
حال این موارد را برای نخلستان های مختلف سراسر ایران در نظر بگیرید. پس برای آن که خرمایی تقریبا یکدست، سالم و عاری از هر گونه آفات به دست مصرف کننده برسد، می بایست استانداردهایی در آن رعایت شده باشد.

خرما ربی استاندارد

خرمای ربی استاندارد ایران

با توجه به توضیحات بالا دریافتید که تک تک خرماهای تولید شده در ایران می بایست با استاندارد خاصی به دست مصرف کننده برسد. مثلا همین رقم ربی. که از مهمترین ارقام تولید شده این رقم، خرما ربی درجه یک سیستان و بلوچستان می باشد. البته شاهد تولید خرما ربی در مناطق جنوبی استان کرمان نیز هستیم.
در نظر داشته باشد هر آن چه که از نخیلات ربی جمع آوری می گردد مناسب مصرف نمی باشد. مثلا محصولی که به بازار عرضه می گردد می بایست فاقد مواد خارجی شامل شن،  سنگ ریزه، فلز و شیشه و عاری از آفات زنده باشد. و یا سایر موارد از جمله میزان آفت زدگی آن ۷ درصد، میزان رطوبت حداکثر ۱۸ درصد، شکرک زدگی ۲درصد، پوسیدگی ۱ درصد،ارقام دیگر خرما ۱ درصد و … باشد. به عبارت دیگر در حد مجاز باشد.
همچنین براساس یک معیار کیفی می توان اندازه گیری خرمای ربی را براساس تعداد در کیلو به شرح زیر تعریف کرد.

  1. خرمای ربی درشت (تا ۱۲۰ عدد در ۱۰۰۰ گرم)
  2. خرمای ربی متوسط (از ۱۲۱ تا ۱۴۰ عدد در ۱۰۰۰ گرم)
  3. خرمای ربی ریز (بیش از ۱۴۱ عدد در ۱۰۰۰ گرم)
به این مقاله امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *