خرما ربی درجه یک سیستان و بلوچستان

خرما ربی درجه یک ایران از شهرت جهانی برخوردار می باشد. قطب تولید خرمای ربی، استان سیستان و بلوچستان است. زمان خرید خرما ربی بلوچستان، همزمان با برداشت آن آغاز می گردد. در نظر داشته باشید که همه ی این رقم درجه یک نیست.

خرمای ربی درجه یک

منظور از خرما ربی درجه یک

وقتی پاسخ یک سوال مطلق نباشد، این امکان وجود دارد که تعاریف متعددی از آن شود. مثال مبحث کیفیت و مرغوبیت در محصولات باغی از جمله انواع خرما. مثلا در این مقاله به خرما ربی می پردازیم.
قطعا در بازار از هر فروشنده ای که بپرسید، آنچنان با آب و تاب از محصول خود تعریف می کنند، به گونه ای که به راستی آن بهترین خرما ربی ایران است و مشابه آن وجود ندارد.
اما باید در نظر داشته باشید که مفهوم درجه یک بودن، یک معیار نسبی می باشد. یعنی احتمالا رقمی درجه یک باشد، اما نسبت به چه محصولی؟ آیا نمونه ی با کیفیت بالاتر و مرغوب تر وجود دارد؟ پاسخ مثبت می باشد.
در واقع، در زمان خرید خرمای ربی درجه یک، برای سنجش کیفیت خرما بهتر است به این که محصول سورت باغی یا کارخانه ای است توجه شود. و یا این که به موضوع یکدست بودن و همچنین سایز و رنگ نیز توجه گردد.
حال هرچه این متغیرها در محصول انتخابی بیشتر رویت شود، به مراتب کیفیت بالاتر و در نتیجه قیمت نیز افزایشی خواهد بود. بدیهی است که عکس این موضوع نیز برقرار می باشد.

خرمای ربی سیستان و بلوچستان

خرمای ربی درجه یک سیستان و بلوچستان

بعد از استان سیستان و بلوچستان که بزرگترین مرکز تولید خرمای ربی می باشد، در جنوب استان کرمان نیز به صورت پراکنده شاهد کاشت و برداشت این رقم هستیم.
اما در بازار، خرما ربی سیستان و بلوچستان به مراتب در میان تجار از تقاضای بیشتری برخوردار می باشد. البته این را در نظر داشته باشید که بیشترین حجم هم متعلق به همین استان است.
ناگفته نماند که مناطقی همچون ایرانشهر، سراوان، زاهدان، سرباز و اطراف آن ها سرآمد تولید این رقم در استان سیستان و بلوچستان می باشند.
خرمای ربی درجه یک سیستان و بلوچستان همانند خرما بیزو، کشیده، مشکی رنگ و گوشتی می باشد. البته این به این معنا نیست که همه ی رقم این استان درجه یک و یا باکیفیت هستند.
استان سیستان و بلوچستان با ظرفیت تولید خرما تقریبی ۲۴۰ هزار تن در سال، یکی از قطب های تولید خرمای کشور به شمار می آید.
براساس آمار جهاد کشاورزی این استان، از سطح ۴۶ هزار هکتار نخیلات زیبا و بارور، تقریبا ۳۰% آن را خرما ربی درجه یک و دو و همچنین صنعتی شامل می شود.

به این مقاله امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *