انتخاب خرما کلوته مرغوب

خرما کلوته مرغوب

در این مقاله به ویژگی های خرما کلوته مرغوب می پردازیم. متغیرهای مختلفی را برای ارزیابی رقم مرغوب و درجه یک می توان در نظر گرفت. از مهمترین آن ها می توان به تازه بودن خرمای کلوته، روند سورتینگ صورت گرفته، اندازه و میزان رطوبت آن اشاره کرد.

خرمای کلوته مرغوب

سورتینگ خرما کلوته

خیلی ساده بخواهیم به مفهوم سورتینگ و جداسازی بپردازیم، همان دستچین و یا گلچین کردن محصول می باشد.
سایز و میزان رطوبت محصولات باغی و انواع خرماها متفاوت است. رنگ و ظاهر متفاوتی دارند. گوشه ای از خرما کنده شده است که اصطلاحا به آن کرم خورده و یا بلبل خورده می گویند. حال اگر سیستمی وجود داشته باشد که این موارد را برطرف کند، به معنای هر چه بهتر مرغوبیت و درجه یک بودن نزدیک تر می شویم.
البته در نظر داشته باشید که این سطح سورتینگ و جداسازی در مجموعه های مختلف با توجه به میزان دانش، تخصص و مهارت مجموعه ها نسبتا متفاوت است. به عبارت دیگر، دو مجموعه ای را در نظر بگیرید که هر دو خط سورتینگ مناسبی دارند. اما میزان دقت کارگران این دو مجموعه متفاوت است. در نتیجه، محصول نهایی آن ها قطعا متفاوت خواهد بود. همین موضوع باعث شده تا برخی از این کارگاه ها پرفروش و گروهی دیگر کم فروش باشند.
در بیشتر موارد در این مجموعه ها میزان طبقه بندی خرما با توجه به توافقات و نیاز مشتریان صورت می گیرد. پس اگر چند نمونه خرمای کلوته را با یکدیگر مقایسه می کنید و به این نتیجه می رسید که یکی از آن ها کیفیت یکدست تری دارد، دلیل آن سورتینگ مناسب است.

خرمای کلوته مرغوب

ویژگی های خرما کلوته مرغوب

علاوه بر سورتینگ مناسب محصول، میزان رطوبت و یا همان خشک یا شیره دار بودن خرما، در تعیین مرغوبیت موثر است. خرمای کلوته پرشیره و یا خیلی خشک و کم جان را مرغوب نمی نامند. قطعا مقداری خرمای له شده و یا شیره دار، حتی چند عدد کم، می تواند رقم های دیگر آن بسته را خراب کند.
فاکتور بعدی می تواند محل نگهداری محصول و تازه بودن آن باشد. بهترین جای مناسب جهت نگهداری خرما کلوته، سردخانه ها و شرایط چیدمان آن ها است. اگر خرمایی این شرایط را از زمان برداشت تا زمان خرید شما در سردخانه نبود، مطلقا و تحت هیچ شرایطی آن را انتخاب نکنید.
در نهایت، می توان به منطقه پرورش و  تولید خرما کلوته اشاره کرد. نه این که تنها چند منطقه ی خاص فقط خرمای خوبی داشته باشند، بلکه مناطقی همچون جیرفت، عنبرآباد و … از حجم بیشتر خرمای مرغوب برخوردار هستند. همچنین نسبتا رقم تولید شده ی هر منطقه می تواند ماندگاری بیشتر و یا کمتر داشته باشد.

به این مقاله امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *