قیمت خرمای خشک زاهدی در بازار

قیمت خرمای خشک زاهدی

قیمت خرمای خشک زاهدی نسبت به حالت رطبی آن بسیار متفاوت می باشد. یکی از دلایل اختلاف قیمت بین این دو حالت، میزان عرضه و تقاضا برای آن است. خرما زاهدی از جمله ارقام محبوب در بازار داخل و صادرات به شمار می آید. شما می توانید این رقم را به صورت عمده و مستقیم از طریق این مجموعه خریداری نمایید.
در ادامه به دلایل اختلاف قیمت انواع خرما در بازار بیشتر خواهیم پرداخت.

قیمت خرما زاهدی در بازار

دلایل اختلاف قیمت خرما در بازار

وقتی در بازار خرمای ایران ورود می کنید، هر محصولی با توجه به ویژگی هایی که دارد، در بازار عرضه می گردد. مهمترین فاکتوری که باید در نظر گرفت، عرضه و تقاضا می باشد. از آن جایی که خرما در سال یک بار برداشت شده و به واسطه ی نگهداری در سردخانه ها در طول سال عرضه می گردد، بنابراین، حجم تولید هر سال مهمترین فاکتوری است که باید آن را در نظر بگیریم.
به عبارت دیگر، اگر به دلیل خشکسالی، بیماری ها، آفت ها و … ثمره ی نخل کم گردد، محصول آن سال درشت ولی حجم بسیار کمی را خواهیم داشت.
از آن جایی که میزان تقاضای مصرف کنندگان هر ساله رو به افزایش است، از این رو برابری بین عرضه و تقاضا در بازار از بین می رود. و این خود یک عامل یا محرک قیمت در نظر گرفته می شود.
صرف نظر از این موضوع، تنوع گسترده در انتخاب مصرف کنندگان برای هر محصول، باعث قیمت گذاری انواع خرما می شود. یعنی شاید از خود بپرسید فلان خرما که از طعم بسیار خوبی برخوردار است، چرا قیمت پایین تر نسبت به خرمای دیگر دارد؟
بله پاسخ همان عرضه و تقاضا است. اگر محصولی از ارزش غذایی مناسبی برخوردار باشد و بازاریابی بسیار خوبی برای آن صورت گیرد، مورد استقبال بسیار قرار می گیرد.
به عبارت دیگر، معرفی هر چه بهتر محصول به فروش بیشتر آن خرما منتج می گردد. پس به دنبال آن روز به روز قیمت آن در بازار جا افتاده و نسبتا تغییر می کند. به عنوان مثال در خصوص رقم زاهدی می توان گفت، قیمت خرما زاهدی در بوشهر نسبت به قیمت خرما زاهدی فارس، به مراتب متفاوت تر می باشد.

لیست قیمت خرما زاهدی

قیمت خرمای خشک زاهدی

در بالا به رقم زاهدی اشاره شد. این رقم زمانی که از نخیلات جمع آوری می شود در قالب خرما و رطب زاهدی و مقداری ضایعات می باشد. صرف نظر از این که پس از سورتینگ، محصول درجه یک و قابل مصرف از رقم ضایعاتی آن تفکیکی می گردد، اما یک محصول اصلی و فرعی داریم.
محصول اصلی را خرمای زاهدی درجه یک یا همان خرمای قصب می نامیم. و رقم دیگر رطب زاهدی می باشد. هر دو ثمر یک نخل و ظاهری مشابه هم ولی اولی در طبقه ی خشک و نیمه خشک و دومی در طبقه ی نرم و تر قرار می گیرد. از این رو رقم زاهدی را در بازار اغلب با نام خرمای خشک زاهدی می شناسند.
حال اگر در بازار قیمت آن ها را بررسی کنید، می بینید از آن جایی که تقاضا برای خرید خرما خشک زاهدی به مراتب بیشتر از رقم رطبی آن است، بنابراین کشاورزان هر ساله صبر می کنند تا این رقم از حالت رطبی درآمده و به خرما تبدیل شود. به همین دلیل است که قیمت این دو در بازار بسیار متفاوت می باشد. رقم رطبی آن بسیار ارزان تر از رقم خرمای آن است.
در این مقاله تلاش کردیم تا به دیگر فاکتورهایی که می تواند روی قیمت این محصول تاثیرگذار باشد و علل وجود قیمت های متفاوت در بازار برای این رقم باشد را اشاره کنیم. هر چند که در مقالات قبلی به خیلی از پارامترها از جمله نوع بسته بندی خرما زاهدی، منطقه تولید و … اشاره نموده ایم.

به این مقاله امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *