انواع خرما زاهدی بوشهر

خرما زاهدی بوشهر

خرما زاهدی بوشهر از مهمترین ارقام خشک ایران طبقه بندی می گردد. البته تعداد انواع خرمای بوشهر گسترده است. اما هر یک از آن ها متقاضی خاص خود را دارد. پراکندگی تولید خرما زاهدی در بوشهر بسیار گسسته می باشد. در ادامه به این موارد بیشتر می پردازیم.

خرمای زاهدی بوشهر

خرما بوشهر

یکی از قطب های بنام تولید خرما بی شک استان بوشهر می باشد. در واقع، از سوغات مهم استان هم به شمار می آید.
این استان دارای آب و هوای گرم و نیمه بیابانی می باشد. البته لازم به ذکر است که مناطق جنوبی آن بسیار شرجی اما مناطق شمالی این استان نسبتا با رطوبت کمتر می باشد.
همین تغییرات باعث شده تا رقم تولیدی در مناطق مختلف از لحاظ اندازه و رنگ متفاوت باشد. این استان با سطح ۳۴ هزار هکتار نخیلات، میزبان تولید بسیاری از خرماهای صادراتی ایران است.
از مهمترین مراکز خرماخیز این استان می توان به دشتستان، تنگستان و جم اشاره نمود. این مناطق به علاوه ی سایر مراکز، هر ساله بیش از ۱۶۵ هزار تن خرما، رطب و خارک به بازار داخل و خارج عرضه می کنند.
از مهمترین این ارقام که حتما نام آن ها برای شما شناخته شده است عبارتند از خرما زاهدی یا قصب، خرما و رطب کبکاب، خرما خاصویی، خرما خنیزی، خرما پیارم، خرما مجول، خرما شهابی و سایر خرماهای محلی.

انواع خرمای زاهدی بوشهر

خرما زاهدی بوشهر

یکی از طبقه بندی های خرما براساس رنگ و یا میزان رطوبت و مرحله ی برداشت آن می باشد. مثلا خرمای زاهدی. این رقم بیشتر در مرحله ی خرما برداشت می شود.
میزان رطوبت این رقم در این مرحله بسیار پایین می باشد. به گونه ای که آن را در طبقه ی خشک لحاظ می کنند. از این رو، برخی با خرما خشک زاهدی نیز معرفی می کنند.
رنگ این محصول با توجه به منطقه ی کشت آن، از رنگ زرد طلایی و براق تا قهوه ای کمرنگ و پررنگ می باشد.
همین موارد باعث شده تا طبقه بندی و یا انواع خرمای زاهدی را براساس این موارد داشته باشیم. مثلا خرمای زاهدی پشتکوه در این استان بالاترین سطح کیفی این رقم در استان و کشور است.
و در مقابل آن، خرمای زاهدی برازجان و یا اطراف بوشهر و همچنین منطقه ی آبپخش و اهرم و … نسبتا سایز متوسط و قهوه ای رنگ هستند. و قیمت خرید آن ها مناسب تر می باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *