مهمترین مراکز تولید خرمای پیارم فارس

خرمای پیارم فارس

پس از هرمزگان، استان فارس نیز یکی از قطب های تولید خرما پیارم ایران به شمار می آید. خرمای پیارم فارس با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه، از ارقام باکیفیت طبقه بندی می گردد. هر ساله بهترین خرمای پیارم این منطقه در بسته بندی های مختلف و همچنین به صورت فله به استان های همجوار و حتی کشورهای مختلف عرضه و صادر می گردد.
چگونه می توان بهترین این محصول را انتخاب کرد؟ مهمترین مراکز تولید خرما پیارم در استان فارس کدامند؟

مرکز خرما پیارم فارس

ظرفیت های خرمای استان فارس

قطعا بسیاری از شماها استان فارس را با فالوده های بسیار خوشمزه آن در شیراز می شناسید. اما این استان نیز از مهمترین مراکز صنعت کشاورزی به شمار می آید. منطقه ای که انواع مختلف خرما در آن کاشت و برداشت می شود. همچنین به گفته مسئولین جهاد کشاورزی این استان، دومین رتبه تولید خرما را از آن خود دارد.
به همین دلیل است که شاهد تولید سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن انواع خارک، رطب و خرما از این استان هستیم. بدیهی است که این ظرفیت با توجه به رتبه چهارم سطح زیر کشت این استان در نظر گرفته شده است.
اما اگر به طور خلاصه بخواهیم بگوییم، مهمترین این مراکز تولید خرما در این استان جهرم، فراشبند، قیروکارزین،گراش، مهر، لار، خشت و … را می توان نام برد.
خرمای شاهانی استان فارس و همچنین خرما زاهدی و کبکاب این استان شهرت جهانی داشته و کام مصرف کنندگان خرما را در بازار داخلی و بسیاری از کشورهای جهان شیرین می کند. از مهمترین این کشورهای خریدار می توان به هند، افغانستان، پاکستان، کشورهای CIS و تعدادی از کشورهای اروپایی اشاره کرد.
اما تولید خرمای استان فارس محدود به این ارقام نیست. بلکه تعداد آن به ده ها رقم می رسد. که از مهمترین آن ها می توان به خرما پیارم، خرما لشت، خرما شهابی، خرما خاصویی، خرما مضافتی، خرما مجول، خرما گنتار، خرما خنیزی و … اشاره کرد.

تولید خرما پیارم فارس

تولید خرمای پیارم صادراتی فارس

همانطور که در بالا بیان شد، درست است که استان هرمزگان بیشترین سطح زیر کشت نخیلات پیارم را در ایران دارد، اما در استان های همجوار از جمله استان فارس، بوشهر، خوزستان، کرمان، سیستان و بلوچستان نیز شاهد تولید انواع خرما پیارم هستیم.
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، هر یک از این استان ها با توجه به سطح زیر کشت گسترده ای، نسبت به چند رقم معروف هستند. این موضوع به این دلیل نمی باشد که سطح تولید خرما پیارم فارس بسیار کم و ناچیز باشد که نتوان به آن توجه کرد.

این رقم با توجه به صرفه اقتصادی بسیار خوبی که دارد، هر ساله بیشتر از قبل مورد توجه نخل داران قرار می گیرد. به همین دلیل شاهد توسعه ی سطح زیر کشت رقم خرمای پیارم و همچنین خرمای مجول در این استان هستیم. مثلا می توان به بخش دهرم در منطقه فراشبند اشاره کرد. هر چند که برای بسیاری از شما خرما زاهدی فراشبند نیازی به معرفی ندارد.
البته در کنار همه ی این موارد، خرمای پیارم جهرم در استان فارس حجم بالاتری نسبت به شهرهای همجوار خود دارد. همین امر سبب شده تا بسیاری از افراد سودجو با مراجعه در ابتدای فصل به این مناطق، بهترین خرما پیارم نخیلات را گلچین کرده و به منطقه حاجی آباد هرمزگان انتقال می دهند. در نهایت محصول منطقه ای دیگر را با نام خرما پیارم حاجی آباد با قیمت های بالاتری عرضه می کنند.
به همین دلیل است که همواره به شما گوشزد می کنیم مهم است که شما از چه مجموعه ای خرید خود را انجام می دهید.

در کنار این مناطق، منطقه لارستان نیز از دیگر مناطقی است که می توان حجم های نسبتا خوبی از خرمای پیارم را در آن جستجو کرد. به طور کلی، کم و بیش هر یک از مناطق ذکر شده می تواند مرکز کاشت و برداشت خرما پیارم در نظر گرفته شود. اما این موضوع را در نظر داشته باشید که اگر شما قصد خرید خرمای پیارم در حجم های بالا دارید، باید زمان بسیاری جهت جستجوی این محصول در این استان داشته باشید.
شما همواره می توانید از تجربه و ظرفیت های بالقوه این مجموعه جهت تهیه خرمای پیارم فارس و همچنین بهترین خرما پیارم حاجی آباد بهره مند شوید.
بدیهی است که شرایط برای تولید تخصصی و بسته بندی تحت برند در این مجموعه فراهم می باشد.

به این مقاله امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *