خرمای ربی صادراتی ایران

استان سیستان و بلوچستان را می توان قطب تولید خرمای ربی صادراتی ایران دانست. این رقم که در طبقه نیمه خشک قرار دارد، از جمله ارقام صادراتی و مهم کشور نیز به شمار می آید. خرما ربی ایرانشهر و خرمای ربی سراوان یکی از بهترین ارقام تولیدی این استان معرفی می گردند.

تفاوت خرمای ربی با خرما پیارم

همانطور که می دانید کشورمان ایران از جمله کشورهای بزرگ در تولید انواع خرما در جهان به شمار می آید. این میوه مقوی در دو طبقه ی خشک و نیمه خشک و همچنین خرمای تر و رطبی تولید و عرضه می گردد. از جمله ارقام نیمه خشک می توان به دو رقم محبوب خرما ربی و خرما پیارم اشاره کرد.
بسیاری از افراد و مصرف کنندگان متوجه تفاوت بین این دو رقم نمی شوند و اغلب این دو با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند.
از این رو می توان گفت خرمای پیارم منحنی های بیشتری بر روی آن داشته و رنگ آن در مرحله رطب زرد رنگ و در حالت خرما قهوه ای تیره مایل به مشکی می باشد. اما خرمای ربی در مرحله رطبی قرمز بوده و پس از آن دارای رنگ سرخ مایل به مشکی است.
قیمت خرمای ربی به مراتب نسبت به خرما پیارم ارزان تر می باشد. همچنین از نظر منطقه ی تولید می توان گفت خرما ربی در استان سیستان و بلوچستان و خرمای پیارم در استان هرمزگان بیشتر تولید می گردد. برداشت خرمای ربی در اواخر مرداد و خرما پیارم در اوایل مهر ماه آغاز می گردد.

خرمای ربی ایران

 

با خرمای ربی صادراتی ایران بیشتر آشنا شوید

در بالا به تفاوت خرما ربی و پیارم از نظر منطقه اشاره کردیم. لازم به ذکر است مهمترین و بزرگترین مرکز تولید خرمای پیارم، استان هرمزگان بوده اما قطب تولید خرمای ربی را می توان استان سیستان و بلوچستان معرفی نمود. البته در بخش هایی از سیستان و بلوچستان رقم پیارم نیز تولید و برداشت می شود اما حجم آن نسبت به استان هرمزگان کمتر می باشد.
مناطق ایرانشهر و سراوان از بزرگترین مراکز کاشت و برداشت خرما ربی مرغوب و درجه یک سیستان و بلوچستان می باشند.
اما صرف نظر از این ها، خرما ربی یکی از ارقام صادراتی و تجاری مهم در این استان می باشد. رقمی که سایز آن درشت، ظاهر یکدست، رنگ آن سرخ مایل به مشکی و همچنین از سورتینگ کارخانه ای و بسته بندی مناسبی برخوردار باشد را خرمای ربی صادراتی نیز معرفی می نمایند.
هر ساله انواع خرمای ربی تولید شده در این استان به سایر کشورهای جهان صادر می گردد. از جمله این کشورها می توان به ترکیه و پاکستان اشاره نمود.

به این مقاله امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *