خریداران خرمای ربی صادراتی سیستان و بلوچستان

خریداران خرمای ربی صادراتی

خریداران خرمای ربی صادراتی سیستان و بلوچستان را می توان در ۲ گروه طبقه بندی کرد. گروه اول سردخانه داران، شرکت های تولیدی و بسته بندی و صاحبین برند و گروه دوم تجار و بازرگانان داخلی و خارجی. هر یک از این گروه ها متناسب با نیاز و بازار هدف خود محصول را انتخاب و به صورت عمده و مستقیم خریداری می نمایند.

خرمای ربی سیستان و بلوچستان

انواع خرما خشک سیستان و بلوچستان

استان سیستان و بلوچستان یکی از قطب های تولید خرما در ایران است. تنوع تولید محصول در این استان بسیار بالا می باشد. اما همه ی آن ها جنبه ی صادرات نداشته و تنها در بازار داخل مصرف می شوند. دلیل آن نیز حجم تولید بسیار پایین آن ها می باشد.
اگر براساس میزان رطوبت بخواهیم انواع خرما را بررسی نماییم، می توان ارقام تولید شده را در ۲ طبقه ی تر یا رطبی و خشک و نیمه خشک قرار دهیم.
هر یک از این گروه ها مصرف کنندگان خاص خود را دارد و هر یک از این مصرف کنندگان با توجه به سلیقه خود یکی از این گروه را انتخاب و خریداری می کنند.
در این میان، ارقام خشک و نیمه خشک به دلیل ماندگاری بالاتر به مراتب یکی از فاکتورهای انتخاب بسیاری از تجار هستند.
از مهمترین این ارقام که در استان سیستان و بلوچستان تولید می شود می توان به خرما ربی، خرما دسکی، خرما پیمازو، خرما پیارم، خرما زاهدی، خرما مجول و … اشاره کرد. که رقم مورد بحث این مقاله، خرمای ربی سیستان و بلوچستان می باشد.

خریداران خرمای ربی صادراتی

همانطور که گفته شد، همه ی نمونه های ذکر شده در بالا به دلیل حجم تولید بسیار کم آن ها در طبقه ی تجاری یا صادراتی قرار نمی گیرند و می توان گفت جنبه ی بازاریابی را ندارند.
اما در این میان ارقامی چون خرما ربی، خرما پیارم و خرما زاهدی، به دلیل حجم تولید بالا، صرفه اقتصادی هم برای کشاورزان و هم برای تجار و بازرگانان دارد.
از میان ارقام ذکر شده، خرما ربی بیشترین سهم تولید را در این استان دارد. این رقم در سطح زیر کشت بسیاری از مناطق این استان از جمله سراوان، ایرانشهر، بمپور، میرجاوه و … کاشت و برداشت می شود. در مقالات قبل در رابطه با مشخصات خرمای ربی صادراتی سیستان و بلوچستان صحبت نموده ایم.
در واقع، تقریبا همزمان با برداشت خرما مضافتی در مرداد ماه، کم کم زمان برداشت خرما ربی و عرضه آن به بازار شروع می شود. از مهمترین خریداران خرمای ربی ایران در ابتدا سردخانه داران و شرکت های تولیدی و بسته بندی و صاحبین برند هستند.
آن ها این محصول را که اصطلاحا سورت باغی می نامند، مجددا سورت و ریپک کرده تا این محصول ایرانی بدون عیب و ایراد و هیچ مشکلی با بسته بندی مناسب به دست مصرف کننده نهایی برسد. حال این مصرف کننده می توانند خارج از ایران نیز باشد.
بنابراین می توان گفت گروه دوم خریداران، تجار و بازرگانان داخلی و خارجی هستند که این محصول آماده برای عرضه را خریداری کرده و از طریق زمینی، هوایی، دریایی به کشور مقصد ارسال کرده و به بازار خود عرضه می نمایند.

به این مقاله امتیاز دهید.

2 پاسخ

    1. درود بر شما. لطفا اطلاعات بارتون رو برای مجموعه ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *